Bloqon

Guatemala zet haar verkiezingen op de Bitcoin blockchain

Om fraude tegen te gaan, heeft het hooggerechtshof van het Zuid-Amerikaanse land, heeft het land de uitslagen op de blockchain gezet. De afgelopen maanden vonden verschillende rondes plaats voor het nationale parlement. Daar konden 9.3 miljoen burgers op 25000 plekken in het land stemmen. Bij eerdere stemrondes was er veel onduidelijkheid en verdenkingen van fraude.

Door gebruik te maken van het OpenTimestamps protocol, heeft het de data van de uitslagen op de blockchain gezet en transparant inzichtelijk gemaakt via een website.

Inmiddels hebben al meerdere landen interesse getoond in het systeem. Erg gaaf om te zien hoe de technologie zo’n positieve impact kan hebben op het vertrouwen wat de bevolking heeft in haar overheid.

Jan is sinds 2015 actief met blockchain en cryptovaluta; als oud CEO van een blockchain scaleup ($18 miljoen investering), bestuurslid bij Blockchain Netherlands Foundation, Digital Leader bij het World Economic Forum en adviseur bij Bloqon.nl. Hij schrijft / spreekt / traint zeer regelmatig over alles wat met blockchain technologie te maken heeft, zoals DeFi, NFTs, Tokanizatie, Cryptovaluta, Stablecoins, CBDcs en succesvolle implementaties in Nederland.

© Bloqon | Website door Caesus.nl