Bloqon

De Mount Everest beklimmen en door Jurassic Park lopen vanaf de bank thuis

“Het is wel goed voor de plantjes”, zei mijn moeder deze zomer, toen we voor de derde week op een rij hoosbuien te verwerken kregen in Drenthe. Het leek wel alsof we nergens veilig waren voor het weer op vakantie; bosbranden in Griekenland, hittegolven in Spanje, hagelsteenregens in Italië, overstromingen in Frankrijk… veel vrienden en klanten kwamen eerder gestresst terug dan uitgerust.
Groot onderzoek van Booking.com in de afgelopen maanden laat zien dat bijna de helft (43%) van de reizigers wereldwijd virtual reality gaat gebruiken het komende jaar om hun vakantiekeuzes te inspireren en meer dan een derde (35%) van de reizigers zegt dat ze graag een meerdaagse virtual reality-reiservaring willen beleven.
Moet je daar een VR bril voor hebben? Zeker niet; je kan de meeste bestemmingen ook prima vanaf de laptop of tablet bezoeken. Een paar van mijn favoriete bestemmingen om eens lekker vanaf de bank te bezoeken:
  • Yourescape: hier kan je talloze bijzondere gebouwen, zoals het Acropolis en tempels, 3D bezoeken. Er door heen lopen/vliegen en genieten van veel gave content, reconstructies en gedeeltes bezoeken die fysiek niet (meer) te bezoeken zijn.
  • Time Square; het populaire verkeerskruispunt in New York
  • Tuvalu; Lekker op de Maladiven op het strand lopen kan in deze 1-1 kloon van dit eiland.
  • National Geographic; van hoge bergen tot diepe zeeen, jungles tot woestijnen. Echt een geweldige bron van heel veel VR avonturen! Je kan hier de vele bestemmingen met een VR bril bekijken en hier gewoon vanaf een plat scherm.
  • Louvre: dit bekende museum wordt overspoeld met enthousiastelingen die de Mona Lisa willen zien. Voor de mensen die niet naar Parijs willen afreizen en in alle rust kennis willen maken met de vrouw in het kunstwerk, is deze virtuele beleving zeker aan te raden!
  • Jurrasic Park; voor deze destinatie heb je wel een VR bril nodig… maar die wil je ook wel hebben, als je tussen de T-Rexen rondloopt!
  • LEVENverse: steeds meer hotels, zoals CitizenM en Eleven, openen hotels in de Metaverse. Lord of the Rings waardige visualisaties kan je vinden in het LEVENverse resort, waar je eindeloos virtueel kan rondwandelen.
  • The Sixtijnse Kapel: ook een veelbezochte bestemming, waar je ook virtueel door kan wandelen in alle rust.

Jan is sinds 2015 actief met blockchain en cryptovaluta; als oud CEO van een blockchain scaleup ($18 miljoen investering), bestuurslid bij Blockchain Netherlands Foundation, Digital Leader bij het World Economic Forum en adviseur bij Bloqon.nl. Hij schrijft / spreekt / traint zeer regelmatig over alles wat met blockchain technologie te maken heeft, zoals DeFi, NFTs, Tokanizatie, Cryptovaluta, Stablecoins, CBDcs en succesvolle implementaties in Nederland.

© Bloqon | Website door Caesus.nl