Bloqon

AI-zangeres maakte al 1000 nummers en kreeg al meer dan 100 miljoen streams

Ze bracht meer dan 1000 tracks waarvan de tophit ‘Today’ al meer dan 100 miljoen streams haalden. AI-zangeres Lingyin Engine.

Gemaakt door het Chinese bedrijf Tencent Music Entertainment. 

Het gebruik van door AI gecreëerde muziek is daarmee een versnelling hoger geschakeld.

Het maakt stemmen na uit bestaande liedjes, om nieuwe, originele liedjes in elk genre en elke taal te produceren. 

Het bedrijf is naar verluidt ook al bezig om de stemmen van overleden artiesten zo goed na te bootsen, dat er nieuwe nummers kunnen worden uitgebracht met hun stem.

Wat is next?

Er worden anno 2023 elke dag 100.000 nieuwe nummers geüpload naar streamingdiensten als Spotify. 

Een grootheid als TikTok heeft recent  Jukedeck overgenomen; een in het VK gevestigde AI Music-startup die gespecialiseerd is in het maken van royaltyvrije muziek voor door gebruikers gegenereerde online video’s. En met de nieuwe AI tools die er elke dag weer bijkomen, waarvan de stemmen ook levensecht zijn, is het gissen wat de volgende stap in AI-muziek gaat zijn.

(mede-) oprichter van drie bedrijven in de blockchain / cryptocurrency sector. Begon met Bitcoin analyses in 2015 en raakte al snel onder de indruk van alle mogelijkheden van de onderliggende blockchain technologie. Naast dat hij hier regelmatig over blogt en momenteel een boek over aan het schrijven is, ontwikkeld hij ook praktische blockchain applicaties en platformen, spreekt en traint hier vaak over.

© Bloqon | Website door Caesus.nl